EUs energipakke gambler med klodens fremtid

– EU vil ikke engang sætte sig de mål, som unionen selv finder nødvendige for at afværge fatalt faretruende klimaændringer, udtaler MEP Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU og opfordrer til, at Danmark sætter højere mål og inspirerer globalt til det samme.

Folkebevægelsen mod EU tager afstand fra EU-kommissionens udspil til energiplan, som kræver en reduktion af CO2-udslip på 20 pct. frem til 2020, selvom EUs egen miljøkommissær, OECDs miljøagentur og mange andre peger på, at udslippet skal reduceres med 30 pct., hvis man vil undgå en global temperaturstigning på to grader, som kan få katastrofale konsekvenser for det globale klima.
– Hvad nytter det kun at gå to tredjedele af vejen til redningsplanken? I realiteten er det at lade hånt om klodens fremtid. Det er en sejr for de lobbyister i Bruxelles der altid prioriterer snævre erhvervsinteresser over sikringen af miljøet, udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.
– Vi opfordrer Folketinget og regeringen til at sætte sig højere og bedre mål for en sund og fornuftig energi- og klimapolitik. Danmark har mange ressourcer indenfor vedvarende energi og kan inspirere og påvirke til de rigtige og nødvendige skridt på den globale scene, hvis vi vil.

arkiv 2007-01-18

Dette indlæg blev udgivet i Arkiv. Bogmærk permalinket.