Debatmøde: EU og Freden

Folkebevægelsen mod EU’s Århuskomité inviterer til debatmøde mandag den 20. april klokken 19.30 på Brobjergskolens lærerværelse (Frederiks Allé 20/A, 8000 Århus C) om “EU og freden”. Debattørerne er kandidat til europaparlamentsvalget Sven Skovmand og formand for Europabevægelsen Erik Boel.

Hent plakat som pdf klik her

Sven Skovmand påstår, at EU ofte fremføres som et fredens projekt, hvilket han ikke mener er tilfældet, med henvisning til blandt andet Lissabon-traktaten, hvor der direkte står, at medlemslandene skal øge deres militære kapacitet.
Hvis man ser bort fra den gamle traver om freden mellem Tyskland og Frankrig, har EU stort set kun skabt ulykker. EU’s anerkendelse af Slovenien og Kroatien førte til borgerkrigen i Jugoslavien, og EU’s holdning i forhold til Palæstina og Sri Lanka har været lige så uheldig. Samtidig er EU’s kampstyrker en direkte – og uheldig – konkurrent til FN’s fredsskabende arbejde.
Hertil kommer, at EU fører en politik, som er dybt uheldig over for ulandene. Man spærrer for deres varer med gigantiske toldsatser og forhindrer dem derved i at få en sådan eksport, at det kan bringe deres befolkninger op over fattigdomsgrænsen.

De to debattører er sjældent enige om synet på EU’s praktiske politik og hensigter, så der er lagt op til en både livlig og givtig, men sikkert også underholdende aften.

arkiv 2009-04-15

Dette indlæg blev udgivet i Arkiv. Bogmærk permalinket.