Kilder til nyheder fra og om EU

Det er altid lidt kompliceret at finde ud af hvad der foregår i EU, men her er en guide til nogle af EUs egne hjemmesider, og så skal man selv huske at trække fra og lægge til:

  1. Find ud af hvilket land der er EU-formandsland lige nu, og slå op på formandskabets hjemmeside. Det skifter hvert halve år. Ellers kan man finde rådets formand og hans hjemmeside og sociale profil. Kalender for nogle af begivenhederne i EU.
  2. Find EU-kommissionens hjemmeside og her er det især under de enkelte kommissærer at man skal finde højdepunkter. Man kan også se på de enkelte kommissærers twitter profil.
  3. Under hvert konkrete politik område findes er en bunke institutioner, der har deres egen hjemmeside. Og hertil en bunke agenturer spredt rundt i medlemslandene (EU – myndigheder).
  4. EU-parlamentet er delt op i grupper og partier og udvalg og enkeltpersoner, så ud over deres hjemmeside så kan man søge på de enkelte grupper, eller de enkelte partier eller de enkelte medlemmers hjemmeside eller sociale medier.
  5. ECB har sit eget formandskab og der kan man også somme tider finde interessante historier.
  6. EU domstolen, har også en hjemmeside og hele det retspolitiske område har en bunke institutioner.
  7. Udenfor parlamentet findes en række interesseorganisationer (f.eks. corporate Europe Observatory og Statewatch) og et par enkelte nogenlunde nyhedsmedier der er specialiseret i EU. (f.eks. EU observer). Ikke alle NGOer er hvad de giver sig ud for, og når de kritisere EU ønsker nogle faktisk mere EU og ikke mindre, f.eks. initiativ til databeskyttelse.
    I den rabiate ende finder man den CIA finansierede Komite for et forenet Europa (ACUE), der findes naturligvis også en bunke tænketanke og lobbyistgrupper, som EUs lokale propaganda central “europabevægelsen“.
  8. Og så kommer vi til EU modstander organisationer, der forsøger at dække de vigtigste sager. (F.eks. Nei til EU i Norge).
  9. Der er også både danske og internationale fagforeninger der udgiver nyhedsbreve og blade mm.. (F.eks. 3F fagbladet)
  10. Og sidst, men ikke mindst, så findes der et stort udvalg af alternative medier, og de almindelige danske medier, samt de danske ministerier og folketingsudvalg, her kan man f.eks. se hvilke spørgsmål der er oppe i Europaudvalget. Man kan også søge i Hørringsportalen hvis man vil se hvad der er på vej igennem lovmaskinen.
  11. EUs sammenfatning af nyhedsstrømmen i danske medier.

Følg folkebevægelsen mod EU i Århus komiteen på facebook.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.