Keld Hvalsø liste N kandidat til EU parlamentsvalg

Keld Hvalsø liste N kandidat til EU parlamentsvalg Liste N kandidat Pressemeddelelse (27/10) fra Folkebevægelsen mod EU i Århus:

Keld Hvalsø Nedergaard stiller op til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU

På Folkebevægelsens mod EU’s landsmøde i Roslev ved Skive valgte Folkebevægelsen 20 kandidater til næste års EU-parlamentsvalg den 7. juni 2009. Blandt disse er Keld Hvalsø Nedergaard, der i øjeblikket sidder i Århus Byråd for Enhedslisten. “I Folkebevægelsen i Århus er vi utroligt glade for at få en så stærk lokal kandidat. Keld har i en årrække siddet i byrådet og er bredt respekteret i hele det politiske landskab for sit store engagement og professionelle indstilling. Samtidig har han et stort netværk i Århus med gode kontakter til den lokale fagbevægelse, grønne organisationer, fredsbevægelsen og indvandrergrupper. Det glæder vi os til at nyde gavn af i Folkebevægelsen, hvor vi netop gerne vil sætte fokus på de forringelser, som EU’s øgede magt betyder for faglige rettigheder, miljø, sundhed og ulande”, udtaler kampagnekoordinator i Folkebevægelsen i Århus Jakob Lindblom. “Ulandene fastholdes i et jerngreb gennem unfair handelsaftaler og EU’s landbrugsstøtte og herhjemme har fagbevægelsen oplevet store indgreb i konfliktretten og muligheden for at bekæmpe underbetaling via en række domme fra EF-domstolen”, fortsætter Jakob Lindblom.

Keld Hvalsø Nedergaard bekræfter, at dette er vigtige områder for ham:

“EU tiltager sig mere og mere magt uden, at vi som almindelige mennesker har nogen som helst indflydelse på det. I en række domme fra EU-domstolen har EU gjort det ulovligt for fagforeningerne at kæmpe for overenskomstmæssig løn for udenlandske arbejdere, hvilket klart trykker lønnen for alle. Det er uacceptabelt, at EU blander sig i danske overenskomstforhold, og det vil jeg gerne bruge mit kandidatur til at sætte fokus på”, udtaler Keld Hvalsø Nedergaard.

“Ligeledes vil jeg gerne give EU-modstanden et godt udgangspunkt, hvis regeringen gør alvor af at sætte vores EU-forbehold til afstemning. Derfor glæder jeg mig til at bruge valgkampen på at fortælle århusianerne, at eksempelvis den oprustning og militære opbygning, som vi oplever i EU ikke gavner freden, og at vi derfor skal bevare vores forsvarsforbehold”, siger Keld Hvalsø Nedergaard.

For Keld Hvalsø Nedergaard var valget af Folkebevægelsen mod EU ikke svært: “Jeg har i en række år været medlem af Folkebevægelsen, og dens konsekvente EU-modstand med et stort globalt udsyn og fokus på sociale værdier, miljø og ulande passer rigtigt godt til mine holdninger”, udtaler Keld Hvalsø Nedergaard.

Keld er placeret som nummer 19 på Liste N, som er Folkebevægelsens opstillingsbogstav. Vi gør opmærksom på, at Folkebevægelsen stiller op på en sideordnet liste. Det er derfor alene personlige stemmer som er afgørende, og her er vi sikre på i Folkebevægelsen mod EU i Århus, at Keld med sine kvaliteter har gode chancer for at få et rigtigt flot valg.

arkiv 2008-11-26

Dette indlæg blev udgivet i Arkiv. Bogmærk permalinket.