EU undtagelser nævnt i nytårstalen

Statsministerens nytårstale kom ind på EU og gentog regeringsprogrammets erklæring om at der skal tages stilling til EU-forbeholdene. Det er endnu et vink om at en afstemning kommer i 2008. Læs uddrag af talen her:

“Verden af i dag kræver, at vi danskere er med i hjertet af Europa. For at varetage vore interesser. For at øve indflydelse. For at sætte vort præg på Europas fremtid.
Men desværre er Danmark ikke med i hjertet af Europa. For vi har valgt at sætte os uden for vigtige dele af samarbejdet.
For 14 år siden fik Danmark undtagelser fra EU-samarbejdet på en række betydningsfulde områder. Undtagelserne betyder, at Danmark er sat uden for indflydelse, selvom beslutningerne i EU også angår os. Undtagelserne skader Danmarks interesser. De har sat Danmark på et sidespor.
De forhindrer os i at præge fremtidens Europa på lige fod med andre lande. Afskærer Danmark fra at spille den rolle i Europa, som vi ellers kunne som ét af Europas mest velfungerende samfund. Derfor bør vi afskaffe undtagelserne. For Danmarks skyld. Så vi fuldt ud kan være med til at træffe beslutninger om fremtidens Europa.
Vi var en drivende kraft i at få flere lande med i EU. Så bør vi også være en drivende kraft i at forme det nye Europa.”

2008-01-01

Dette indlæg blev udgivet i Arkiv. Bogmærk permalinket.