EU-liberalisering rammer forbrugerne

– EUs liberaliseringspolitik betyder højere priser og færre samfundshensyn – ikke kun på el-området, udtaler Karina Rohr Sørensen fra Folkebevægelsen mod EU i forbindelse med ny rapport fra NyAgenda.

Tænketanken NyAgenda har udsendt en ny rapport om EUs liberalisering af elektricitetsmarkedet af professorerne Frede Hvelplund og Niels I. Meyer. Rapportens hovedkonklusion er, at ”løfterne til forbrugerne om prisfald på elektricitet ikke er blevet indfriet, og at det kommercielle marked er uegnet til at styre udviklingen på energiområdet”.
– Det er en god dokumentation af konsekvenserne af EUs bevidstløse liberaliseringspolitik. Rapporten viser klart, at priserne faktisk er steget, at forsyningssikkerheden er blevet mere skrøbelig og at konkurrencen ikke har fået bedre vilkår, udtaler Karina Rohr Sørensen, talsperson for Folkebevægelsen mod EU.
– Privatisering af transmissionsnettet for elektricitet, af jernbanernes skinnenet og af telefonnettet åbner for, at monopolvirksomheder kan få en dominerende indflydelse, som er uheldig for forbrugerne og samfundet. Problemet er, at hensyn til forbrugerne og til samfundet ikke er det bærende i EU. Det er derimod de stærkeste lobbyister der lægger linien.

arkiv 2007-01-21

Dette indlæg blev udgivet i Arkiv. Bogmærk permalinket.