Grundlovsdag i Riis Skov tirsdag den 5. juni

Taler ved

Søren Søndergaard. Medlem af EU – parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Hans Henningsen. Nødvendigt Forum, medlem af styrelsen. Fhv. højskoleforstander, forfatter

Musik: Ørbæk / Mailand duo

Tirsdag den 5. juni 2007
Tumlepladsen ved Ferdinandspladsen Kl. 13,00
Tag madkurven med og kom en tur i skoven.
Der sælges kaffe, te og kage

Riis Skov er stadig Århusianernes lystskov.Fra slutningen af 1800 tallet og helt frem til anden verdenskrig i 1940 var skoven et yndet udflugtssted for en mængde foreninger.Grundlovsdagen, den 5. juni, har gennem årtier været en folkelig festdag, hvor mange mennesker drog til Riis Skov og hvor førende folketalere tolkede ordet for store lyttende skarer. Traditionen med afholdelse af grundlovsmøder fortsatte helt frem til anden verdenskrig som satte en stopper for de folkelige møder.For mange mennesker har folkemøderne i Riis Skov været af stor betydning og de har fundet sted siden de danske friluftsmøder tog deres begyndelse på Himmelbjerget i 1839. Disse møder har i høj grad været med til at udvikle demokratiet og fremme det danske folks politiske bevidsthed.

Søren Søndergaard udtaler:

”Formålet med deres EU-stat er at omgå de demokratiske landvindinger, som arbejderbevægelsen og de folkelige bevægelser har vundet i de europæiske lande. EU-bureaukratiet i Bruxelles er et ideelt sted for lobbyister og kapitalinteresser, men næsten umuligt at påvirke for almindelige mennesker i Europa.”

”Det lyder så tilforladeligt dansk, når EU-tilhængerne siger, at vi skal sidde med ved bordet. Men det ændrer ikke ved, at EU er magthavernes projekt mod befolkningerne. En arbejder melder sig jo heller ikke ind i Arbejdsgiverforeningen for at få en plads ved bordet.”

http://www.sorensondergaard.dk/

Hans Henningsen

taler Grundlovsdag som repræsentant for Nødvendigt Forum,

der på folkestyrets grundlag gennem oplysning har til formål at hævde Danmarks selvstændighed som frit og folkestyret land, der samarbejder mellemfolkeligt og mellemstatsligt med andre europæiske lande og med lande uden for Europa i sager af fælles betydning.
– Nødvendigt Forum arbejder for, at Den europæiske Union opløses og erstattes af et ikke centralstyret samarbejde mellem Europas lande. Nødvendigt Forum virker ved udgivelse af bladet af samme navn, gennem studiekredse og oplysnings- og debatmøder, og gennem samarbejde med andre foreninger og bevægelser.

www.nodvendigtforum.dk

Hvis du vil vide mere: Folkebevægelsen mod EU, Sigurdsgade 39A 2200 København N.

e-mail: folkebevaegelsen@folkebevaegelsen.dk

Dette indlæg blev udgivet i Aktivitet. Bogmærk permalinket.