Møde den 24. januar om Retsundtagelsen og EU’s overnationale retspolitik

policeforce2Et flertal i Folketinget ønsker at afskaffe Danmarks retsundtagelse. I første omgang skal den erstattes med en tilvalgsmodel der helt sikkert vil betyde en løbende afgivelse af suverænitet og demokrati til EU.

De danske EU-undtagelser har siden 1993 fungeret som befolkningens garanti mod det totale udsalg. Netop fordi det kræver at befolkningen spørges hvis de skal opgives. Når et politisk område først en gang er overgivet til EU, fanger bordet.

Det ved EU-partierne godt. Derfor vil de forsøge at skræmme danskerne til at afskaffe retsundtagelsen ved at påstå, at Danmark ikke kan samarbejde med Europol. Men det er forkert. Danmark kan fortsat samarbejde med Europol om at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet og terror, ligesom lande uden for EU som Norge og Island gør i dag.

Kom med til møde med Rina Ronja Kari og Lave K. Broch og en række vidende oplægsholdere der kommer med fakta og argumenter for at bevare retsundtagelsen, så Danmark både selv kan bestemme over retspolitikken og stadig samarbejde internationalt.

Tidspunkt: Lørdag 24. januar 12:00-16:00
Sted: I kælderen hos BJMF, Mølle Allé 26, Valby.

Program (se mere på facebook)

Kl. 12.00-12.20 Velkomst ved Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Rina Ronja Kari er ordstyrer under første del af mødet.

Kl. 12.20-12.50 Hvad er fordelen ved retsundtagelsen i stedet for tilvalgsordningen? Oplæg ved Per Clausen, medlem af Folketinget for Enhedslisten.

12.50-13.35 Spørgsmål og debat med salen.

13.35-13.50 Pause

Lave K. Broch, 1. suppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, er ordstyrer under anden halvdel af mødet.

13.50-14.20 Hvordan arbejder Norge retspolitisk uden at være en del af EU. Oplæg ved Hans-Petter Aasen, politisk rådgiver for Senterpartiets stortingsgruppe (på norsk).

14.20-14.50 EU’s overnationale retspolitik. Oplæg ved Tony Bunyan, leder for den britiske organisation Statewatch (på engelsk).

14.50-15.05 Pause

14.05-15.50 Spørgsmål og debat med salen (delvis på engelsk).

15.50-16.00 Afslutning ved Lave K. Broch

Folkebevægelsen mod EU afholder mødet i samarbejde med APK, De Grønne, Enhedslisten, Retsforbundet og 3F-Esbjerg, Byg og Murbranchen.

Tilmelding er nødvendig. Hvis du ønsker, at deltage, så send venligst en mail til fb@folkebevaegelsen.dk, hvor du skriver møde om retsundtagelsen den 24. januar og dit for og efternavn samt telefonnummer.

Hans-Petter AasenHans-Petter Aasen politisk rådgiver i Senterpartiet.
Cand.jur fra Universitetet i Oslo. Han har bl.a. arbejdet som rådgiver ved tinglysningen, og som dommerfuldmægtig ved Alstadhaug og Inderøy/Inntrøndelag politidistrikt. Siden juni 2011 har han arbejdet som politiadvokat i Oslo politidistrikt.

 

BunyanTony Bunyan, journalist, initiativtager til Statewatch og leder af organisationen, der blev oprettet i 1991, som et fagligt og aktivistisk netværk, der overvåger forholdet mellem staterne i EU og deres borgere.

Dette indlæg blev udgivet i Aktivitet, Arkiv, Retsundtagelsen og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.