Kommunevalgsløbeseddel fra Folkebevægelsen mod EU

Folkebevægelsen mod EU har lavet en særlig løbeseddel om EU’s magt på det kommunale og regionale område, som vi havde med til landsmødet. Den er oplagt til uddeling før kommune- og regionsrådsvalget.

Desværre er der ikke penge til trykning af den, men den er lavet som pdf, der kan kopieres lokalt. Den findes på denne side: http://www.folkebevaegelsen.dk/materialer/lobesedler-og-foldere/article/eu-bestemmer-over-kommunerne

Læs teksten herunder. Vi håber at I vil gøre jer brug af den.

EU bestemmer over kommunerne

Lokalt selvstyre eller EU? EU påvirker i dag de fleste love i Folketinget, men også i kommunerne og regionerne.

* En undersøgelse fra Kommunernes Landsforening fra 2011 slår fast, at 53% af dagsordenspunkterne i kommunal bestyrelses møderne er påvirkede af EU. Tallene ligger på niveau med, hvad Danske Regioner er nået frem til, at EU fylder på de regionale dagsordener.

*  EU’s udbudsregler betyder, at kommunerne bruger store ressourcer på at sende sager i EU-udbud, selv om det ofte er lokale virksomheder, der ender med at få opgaverne. Der kan nemt gå 6 måneder, før en kommune kan købe det, som de har brug for.

*  Kommunerne skal spare penge, og derfor bruger mange af dem ressourcer på at søge efter EU-midler. Men EU-støtten er penge, som Danmark allerede har betalt. Vi sender ca. 20 milliarder kroner til EU om året og får ca. 10 milliarder tilbage bl.a. til støtte til kommunale projekter.

* EU’s magt begrænser det lokale demokrati og fører ofte til et unødvendigt bureaukrati.  Det mener Folkebevægelsen mod EU er uacceptabelt.

Dette indlæg blev udgivet i Arkiv. Bogmærk permalinket.