Synlig i Festugen

Til Folkebevægelsen Århus (mail-listen)

Fremstød i festugen
Møde med Søren Søndergaard den 17. september

Husk: valg af delegerede til landsmødet er også den 17.

TYS TYS !

Ikke et ord om “Reform-traktaten” !

(“Reform-traktat” er dæknavn for EU-grundloven, i let revideret udgave.)

For der skal være så lidt opmærksomhed som muligt, hvis befolkningerne i Frankrig og Holland, og i Danmark, Sverige, England osv skal snydes for folkeafstemninger.

Her i Danmark har nogen politikere kørt på melodien: “Vi kender jo ikke den nøjagtige traktat-tekst endnu, så vi kan ikke tage stilling til om vi behøver en folkeafstemning” .

Folkebevægelsen, og mange andre demokratiske kræfter, også blandt  varme EU-tilhængere, mener, at det er noget LUSK, og uholdbart i det lange løb.

Folkebevægelsens bidrag til at sikre at vi får folkeafstemning, er blandt andet OPLYSNING og en UNDERSKRIFT-INDSAMLING: “Jeg ønsker en dansk folkeafstemning … “

Mange af vore medlemmer har allerede samlet en del underskrifter på de blanketter, Folkebevægelsen har fremstillet. Blandt famile, venner, kolleger osv.; vi benytter også Århus Festuge til at vise os med blanketterne på gaden, og håber, at nogen af jer også vil give en hånd med !

Det drejer sig ikke, i denne omgang, om “fremstød for Folkebevægelsen”, eller “mod EU;” det drejer sig om det demokratiske krav, at hvis vi skal have en ny forfatning, så skal vi spørges.

Konkret har vi planlagt at være synlige i Festugen, når der er mange mennesker på gaden. Vi får lavet et par “sandwich skilte” (til at tage på maven og ryggen) med teksten “kræv folkeafstemning … “. Vi satser på at være på

Filtenborg plads SØNDAG D. 2 SEPT. kl. 10-12 (Marselisløbet har start kl. 11), og på Clemens bro LØRDAG D. 8.  SEPT. fra kl. 13.

men det kræver, at nogen melder sig til at være med, senest dagen før, (helst tidligere) !

Brug e-mail til Anders. I er også velkomne til at låne skilte osv., hvis nogen selv vil tage et initiativ.

Folkebevægelsen skal også bidrage med OPLYSNING: hvad står der i “Reform-traktaten”?  Hvor adskiller den sig fra den Forfatningstraktat, som blev forkastet i Frankrig og Holland ? Til at orientere om noget af dette har vi fået Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard til at komme til et offentligt møde, som vi arrangerer

MANDAG D. 17 SEPT.

PÅ HOVEDBIBLIOTEKET KL. 19.30

se også annoncen i Folk i Bevægelse, og i dagspressen. Vi håber at se dig.

Venlig hilsen

Bestyrelsen

arkiv 2007-08-29

Dette indlæg blev udgivet i Aktivitet. Bogmærk permalinket.